Βασικός σκοπός του μαθήματος είναι η γνωριμία και εξοικείωση των μεταπτυχιακών φοιτητών με βασικές έννοιες και τρόπους παραγωγής της τροφής. Ειδικότερα πού βασίζεται σήμερα η μαζική παραγωγή τροφίμων, ποια προβλήματα προκύπτουν από τον τρόπο άσκησης της γεωργίας στο περιβάλλον, ποιες εναλλακτικές μέθοδοι υπάρχουν, ποιες από αυτές είναι εφαρμόσιμες και σε τι κλίμακα και πώς μπορεί να εφαρμοστεί η κυκλική οικονομία στη γεωργική παραγωγή.
Μετά την ολοκλήρωση του μαθήματος, ο/η φοιτητής-τρια θα είναι σε θέση:
Η «Αειφόρος Παραγωγή Τροφής» παρουσιάζει τις μορφές άσκησης γεωργίας για παραγωγή τροφίμων και τα προβλήματα που προκύπτουν στο περιβάλλον. Ειδικότερα παρουσιάζονται τα παρακάτω θέματα:
Το μάθημα αξιολογείται μέσω: (α) γραπτής εξέτασης σε ποσοστό 30% και (β) γραπτής εργασίας σε ποσοστό 50%. Η γραπτή εξέταση αποσκοπεί στην αποσαφήνιση και κατανόηση βασικών όρων και εννοιών στο πλαίσιο του μαθήματος, ενώ η γραπτή εργασία δίνει τη δυνατότητα εμβάθυνσης και ανάπτυξης κριτικής σκέψης σε θέματα παραγωγής τροφής.
Πεδίον ΄Άρεως, 383 34, Βόλος
24210 74452-55
24210 74380
g-prd@prd.uth.gr